Nunta in aer liber
Organizare nunta

Nunta in aer liber

de

Aer curat, verdeata, natura, un lac mare si linistit, multa pace si calmitate, voi doi jurandu-va dragoste eternal. Tablou pictat de imaginatia ta daca esti fan al nuntilor in aer liber. Nu ai nevoie decat de culori calde, sentimente pe care sa le intinzi pe panza imaginara, multa iubire, un cuplu, insa si…vreme buna, planuri de rezerva, mese si accesorii bine infipte la locul lor.

Totusi, trebuie sa va simtiti relaxati la nunta chiar daca aceasta implica multe batai de cap. Insa, cand stresul intrece limitele admise inseamna ca ceva nu a mers conform planurilor. Ca sa evitam situatiile neprevazute, avem nevoie de o situatie clara a starii de fapt.

  • Inainte de toate, atunci cand iti organizezi nunta in aer liber, pune raul in fata. Evident ca nu vrei sa ploua, sa ninga, sa vina uraganul sau furtuna. Insa trebuie sa fiti pregatiti in cazul in care aveti de-a face cu situatii extreme. Cel mai probabil veti avea de-a face cu vantul. Mai mult de atat ar insemna ghinion curat. Verifica situatia vremii cat mai din timp. Dupa ce sunteti asigurati ca vremea nu o va lua razna ia masurile de rigoare pentru a preveni vantul. Ai grija la materialul din care sunt facute fetele de masa, precum si materialul din care este facuta atat rochia ta ca mireasa, cat si a domnidoarelor de onoare. Nu uita sa-i reamintesti hairstylist-ei faptul ca vei avea o nunta in aer liber,. Ai nevoie de o coafura rezistenta.
  • Planul de rezerva trebuie sa includa situatiile extreme. Astfel, daca nunta este la o terasa in aer liber, asigura-te ca aveti la dispozitie si incinta restaurantului, in conditii de ploaie. Daca nunta o organizezi in cort, testeaza materialul din care acesta este facut. Exista un obicei al foisoarelor, insa acolo ai o protectie relativa. In rest, depinde numai de tine sa vezi o solutie pentru un plan de rezerva al situatiilor neprevazute.
  • Acustica locului ales trebuie analizata cu atentie, mai ales daca si slujba religioasa sau cununia civila are loc tot in acel cadru. Spun asta pentru ca in functie de miri, se poate allege celebrarea cununiilor in aer liber, doar a petrecerii, sau a amandurora. Acustica este importanta pentru ca fiecare oaspete sa se simta bine. Nu vrei sa iti reproseze bunica faptul ca ea nu a auzit cand tu ai spus da. Evita situatiile neplacute!
  • Daca nunta este de zi, incearca sa sincronizezi momentul in care spui “da” cu momentul in care soarele este pe cer (amiaza in general). Astfel, cu putin noroc vei crea si o atmosfera de vis in care juramintele vor fi facute sub protectia razelor de soare. Romantic si plin de magie.
  • Sa nu uiti de autorizatiile necesare (daca este cazul) pentru o asemenea nunta. Poti trage o fuga pana la autoritatea abilitata cu eliberarea autorizatiilor. Nu strica sa intrebi daca ai nevoie de vreuna. Mai bine mai devreme decat mai tarziu.
  • Evita hrana grea, care se poate altera la caldura sau sub lumina intense a soarelui. Nu sunt indicate preparatele care contin maioneza spre exemplu. Nu ai nevoie de nuntasi cu indigestii alimentare. Opteaza in schimb pentru preparate care nu au nevoie de racoare pentru a fi gustoase. Salatele si gustarile pot fi “la ele acasa”, mai ales daca amenajezi un bufet suedez in care fiecare se va multumi singur cu mancarea aleasa personal.
  • Chiar daca esti intr-o incercare constanta de a face fiecaruia pe plac, nu te lasa pe ultimul loc. Mirii sunt cei mai importanti. Gasiti-va locul ideal de a sta la masa, un loc unde sa puteti observa ce se intampla, insa unde puteti fi la randul vostru in centrul atentiei.

In ziua cea mare este mai bine sa aveti timp sa trageti o gura din aerul proaspat care va inconjoara, decat sa fugiti dupa una alta. Relaxati-va, inspirati si dansati impreuna cu natura in ritmul fericirii noii voastre familii.

Zi insorita sa aveti si plina de bucurii!

Opinii (0)

Adauga opinia ta: