Prefera simplitatea
Organizare nunta

Prefera simplitatea

de

„Sa complici ce este simplu este banal; sa redai simplu ce este complicat, grozav de simplu - asta este creativitate” spunea Charles Mingus.

Calatoria spre ziua nuntii a inceput cu un cuvant simplu: da. Daca ar fi si pregatirea casatoriei tot atat de simpla.... Fiecare cuplu doreste ca ziua casatoriei sa fie plina de magia iubirii si de personalitatea lor dar nu stiu cum sa realizeze aceste lucruri. Multi se pierd in detalii  si uita de fapt de unde au plecat si unde doresc sa ajunga. Ii incurajeaza si varietatea de optiuni disponibile pe piata asadar este foarte greu sa alegi calea cea mai buna si cea mai simpla.

O nunta simpla poate fi realizata si cu un buget redus dar si cu niste cheltuieli consistente totul depinzand de materialele folosite, de locatie, de mancare, etc.

O nunta simpla va fi intotdeauna mai putin risipitoare si mai stilata decat una de ultima moda.

Asadar, iata zece adevaruri simplu uimitoare:

  1. Simplu nu inseamna ieftin. Design-ul unei nunti trebuie sa fie in armonie cu locatia. Preferintele tale in ceea ce priveste meniul, florile, locatia sau numarul invitatilor determina costurile nuntii. O nunta de 50 de persoane la un restaurant de 5 stele  este una dintre cele mai simple optiuni dar in nici un caz cea mai putin costisitoare.
  2. Simplu nu inseamna minimal. Un design simplu foloseste anumite restrictii pentru a avea un efect mai puternic.  Deseori un singur element, cum ar fi un tip de floare, poate fi multiplicat pentru a  crea o extravaganta de simplitate. Simplitatea poate fi data de limitarea tipurilor de material sau de culori pentru a avea un efect vizual mai puternic.
  3. Nuntile simplu uimitoare sunt in armonie cu sentimentele si cu mediul tau. Fa o lista cu prioritatile voastre, apoi alege locatia si realizeaza design-ul nuntii in functie de locatia aleasa.
  4. Nuntile grozave sunt petreceri confortabile. Niciodata sa nu alegi un design doar pentru ca „arata bine”, atata timp cat impiedica invitatii sa se bucure de petrecere.  Daca de exemplu tu adori mesele lungi in sala, dar sala este mica, automat ospatarii vor intampina dificultati in servirea invitatilor. Mesele pot arata grozav, dar familia, invitatii si chiar si ospatarii se vor simti incomod. Daca tii neaparat sa ai mese lungi la nunta ta, alege un local care sa se potriveasca dorintelor tale
  5. O nunta uimitoare e simplu de realizat spunand 1-2-3. Asta inseamna sa limitezi cat mai multe elemente poti la nu mai mult de 3 feluri.  Culoarea este cel mai bun exemplu. Pentru un impact puternic incearca sa nu combini mai mult de 3 culori la un loc. Atunci cand alegi materialele, fetele de masa si husele de scaun, florile, chiar si atunci cand alegi design-ul invitatiilor de nunta limiteaza totul la 3 culori. De exemplu daca peretii salii au culoare alba limiteaza totul la nunate de rosu si roz care impreuna cu albul peretilor vor crea un impact mai puternic decat daca ai sala plina de galben, albastru, roz si portocaliu. De asemenea iti va fi mai usor  sa realizezi restul design-ului deoarece vei elimina din start culorile care nu fac parte din planul tau.  Sigur poti folosi tot alte culori pentru fiecare spatiu in care se desfasoara nunta (ex: biserica, sala), dar in fiecare spatiu sa tii minte regula 1-2-3. Cat despre flori, este recomandat sa nu folosesti mai mult de 3 tipuri de flori in fiecare aranjament.  Aplica principiul 1-2-3 cat de mult poti si vei fi surprinsa de rezultate.
  6. Nuntile simplu uimitoare nu tin pasul cu moda. Design-ul simplu, prin insusi natura sa,  este atat clasic cat si contemporan, punand accent pe detaliile bine alese si nu pe ultima moda. De exemplu, o masa imbracata intr-un material alb de calitate, accentuata utilizand buchete cu un singur fel de flori de sezon va fi intotdeauna la moda.
  7. Nuntile trebuie sa aiba o tema unificatoare. Fie ca este vorba de o culoare, sau un obiect, alegerea unei teme centrale care se potriveste localului ales, garanteaza o stare de spirit armonioasa petrecerii tale. De exemplu, unei nunti in stil Zen, i se potriveste o invitatie realizata cu hartie de orez,  pe mese boluri transparente in care sa pluteasca orhidei, si un bufet cu sushi. Cand toate elementele nuntii se sprijina pe o tema principala, de la fonturile de pe invitatie, pana la mancare, nu doar rezultatul este mai atragator dar si procesul de planificare a nuntii si de realizare a design-ului este cu mult simplificat.
  8. Cunoaste-ti prioritatile. Exista mai multe modalitati de a decora orice locatie, mai mult, uneori par nesfarsite. Fa o lista cu lucrurile care sunt mai importante pentru tine. Florile? Muzica? Mancarea? Fiecare pereche are prioritatile sale, asa ca stabileste prioritatile voastre si nu va abateti de la ele. Foloseste  cat mai mult din tot ce iti ofera locatia aleasa si nu incerca sa o transformi in cu totul altceva, deoarece s-ar putea sa nu iasa tocmai cum vrei tu.
  9. Simplitatea este foarte bine planificata. Cunoasterea prioritatilor este cheia unui design reusit. Daca iti stabilesti de la inceput prioritatile nu vei mai avea atatea batai de cap pe parcurs. Analizeaza fiecare idee noua in raport cu prioritatile tale si cu tema aleasa  si astfel poti decide daca schimbarea va afecta in mod negativ planurile tale sau va adauga un plus de eleganta evenimentului.
  10. Mai simplu, mai bine. Fa-ti timp si aplica principiile simplu uimitoare. Concentreaza-ti bugetul si preferintele pe detaliile istete in locul lucrurilor pompoase si vei fi rasplatita cu o petrecere uimitor de frumoasa si fara dureri de cap. Rezultatul merita efortul: la aniversarea de aur vei indragi amintirea zilei in care v-ati casatorit si veti ciocni paharele in cinstea bunului gust si a bunelor alegeri.
Opinii (0)

Adauga opinia ta: